top of page

Wat doet Feli-X?

PhotoCollage_Feli-X_3.jpg
Wij bij Feli-X vinden dat het anders moet én kan in het onderwijs. Dat klinkt cliché, maar misschien herken je het wel: je ging vol idealen het onderwijs in. Je wilde iets bijdragen aan het leven van de kinderen in je klas. Maar puntje bij paaltje draai je je methodes af en voel je dat er te weinig tijd is om écht van betekenis te kunnen zijn. Je hebt zelf ontdekt dat het leven om hele andere vaardigheden vraagt dan die je de kinderen op school leert. Je merkt bovendien dat ze iets anders nodig hebben dan je ze nu geeft. Maar op school lijkt daar geen ruimte voor. Wat nou als je het anders ging doen? Kinderen juist die dingen zou leren die zo belangrijk zijn voor hun emotionele intelligentie en persoonlijke ontwikkeling! Wat zou er dan gebeuren? 
 
Met dat idee zijn wij in 2015 gestart op basisschool School of Understanding. We zetten wetenschappelijke theorieën over geluk, welbevinden en veerkracht om naar praktische ‘levenslessen’. We startten iedere dag in elke groep met een levensles, brachten deze lessen onder in thema’s en creëerden vervolgens ook een leerlijn voor levenshoudingsgericht onderwijs. Maar we gaven niet alleen de lessen. Uit bezig zijn met levenshouding komt namelijk voort dat je kinderen anders gaat benaderen. Hoe spreek je ze aan? Hoe hou je hun voortgang bij? Hoe bouw je een volledig andere schoolcultuur, waarbij ook het klassensysteem niet meer leidend is? Want zeg nou zelf, hoeveel kinderen uit jouw klas ontwikkelen zich echt volgens het boekje?
 
We snappen dat dit klinkt als iets heel groots. Maar door onze ervaring kunnen we jou of jouw school stap voor stap en heel concreet begeleiden in jullie pad naar deze verandering. Leren gaat niet alleen maar om cognitieve groei. Het gaat om menselijke groei, in al zijn aspecten. 

Levenslessen

Feli-X-Levensles-23-positief-roddelen.jp

#levensleschallenge

Wil je ook eens meedoen aan een challenge die je wél haalt? Een challenge waarbij het grootste risico is dat je meer plezier in je werk krijgt en gelukkiger wordt? Dan is de #levensleschallenge gemaakt voor jou! Wij zijn op zoek naar enthousiaste leerkrachten die ook geloven dat geluk niet vanzelf uit de lucht komt vallen, maar dat je daar iets voor moet doen. En omdat wij weten hoe druk jij het al hebt, gaan we je helpen! Elke week krijg je van ons een gratis levensles - helemaal uitgewerkt van top tot teen. Het enige wat jij hoeft te doen is elke week je mail te openen en je favoriete les uit te kiezen! 

 

Waarom deze #levensleschallenge? 

Wij geloven dat het grootste geluk is dat je jezelf mag leren zijn. En hoe gaaf als we kinderen vanaf 4 jaar mogen leren hoe ze dat doen!  Ons doel is dat er dit schooljaar 10.000 levenslessen worden gegeven in heel Nederland. En wij gaan alles doen om jou daarbij te helpen. Op die manier bouwen we samen aan een gelukkiger onderwijsland!

Schrijf je in op www.levensleschallenge.nl

Feli-X-Levensles-15-wat-ben-ik-leuk.jpg

Levenslessen voor thuis

In de periode dat kinderen niet naar school kunnen vanwege het Corona-virus delen wij in de periode 1 t/m 18 januari elke werkdag een levensles die ouders thuis met hun kinderen kunnen doen. Lessen om samen deze spannende tijd zo goed en positief mogelijk door te kunnen komen. 

Je kunt de lessen vinden via www.feli-x.nl/levenslessen

Wil jij meer weten?

Dank je wel!

Contact
bottom of page